Aroma Power intro

Onaj tko uči od drugih, a ne razmišlja, bit će zbunjen. Međutim onaj tko razmišlja, ali ne uči od drugih bit će u opasnosti. Konfucije, Izbor iz djela Taj neraskidivi odnos čovjeka kao mikrokozmosa u njegovom okruženju makrokozmosu predstavlja jedini ispravni put i opstanak čovječanstva.

Kroz moje cijelo životno učenje najveća ljubav i izazov bile su aromatične kulture čije vas esencije kao snaga i moć biljke ne mogu ostaviti ravnodušnima. One traže i vuku vas da ih konstantno istražujete.

Već dvadeset i tri godina istražujem i radim na tom području, i što ih više upoznajem osjećam prema njima sve veću zahvalnost. Ljubav prema biljkama utkao mi je moj otac, agronom po zvanju, koji ružu, božur, polja makova vidi kao stihove opjevane u najljepšim pjesmama, a moja mama bila je ključna u trenutku upoznavanja aromatičnih kultura kroz holističku dimenziju i vraćanje čovjeka u njegovu vlastitu homeostazu.

Proučavajući ih dugi niz godina kroz različite holističke discipline, povezanost i međuzavisnost čovjeka i njegove okoline, shvatila sam koliko je ta povezanost bitna za ljudsko zdravlje i njegovu ravnotežu. Na tom putu upoznala sam prekrasne ljude koji su me mnogo toga naučili i potaknuli na razmišljanje i hvala im na tome.

Kao magistrica kulture i turizma željela sam dati doprinos  i ukazati na važnost prirodne baštine kao djelu kulturnog dobra od postanka čovjeka pa sve do danas. Aromatične kulture kao najstariji čovjekov prijatelj u 21. stoljeću trebaju zauzeti posebno mjesto koje će pomoći kroz prevenciju očuvati ljudsko zdravlje, a time pomoći čovjeku da dobro i kvalitetno djeluje na očuvanju planete.

Podijeli ovaj tekst

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.